Kurser

Örnsköldsviks biodlarförening arrangerar återkommande kurser i biodling. Nybörjarkurser startar vanligtvis i februari/mars och pågår under våren och sommaren. Bedrivs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Se vuxenskolans hemsida för kursanmälan och aktuella kurser i biodling.


Drottningodling (fullbokat)

SBR-distriktet Y-län i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan kommer att genomföra en teoretisk och praktisk kurs i drottningodling med start den 15 april hos Tomas Eklund i Undrom. Antal deltagare är begränsad till 12, så först till kvarn gäller.

Pris: 1500 kr.

Fullbokat!


Biodlingskurs för nybörjare 2023 (fullbokat)

En kurs för dig som är intresserad av bin och biodling.
Kursen är upplagd så att du kan få hjälp att skaffa egna bin under kursen.

Kursinnehåll
Grundkurs i biodling. Kursen ger grundläggande kunskaper om bin och biodlarens arbetsmoment i olika faser. Kursdeltagarna ges möjlighet att skaffa bin redan första året.
Under vårvintern träffas deltagarna under 4-5 gånger för teori genomgång (varannan torsdagskväll, med undantag för sportlov och påsklov).
När bina börjar bli mer aktiva maj-juni, så fortsätter utbildningen med praktisk hantering av bin och bisamhällen. Dessa tillfällen kommer att vara förlagda till lördagar eller söndagar (är väderberoende då det inte får regna när man arbetar bin och bikupor).
Vi följer bina under en säsong och kursen avslutas (sep-okt) med invintring för att ge bina så goda förutsättningar som möjligt att klara den långa vintern.

Förkunskaper
Nybörjarkurs, inga förkunskaper krävs.

Material
Studiematerial ingår i avgiften.
Skyddsutrustning i form av overall med huva och handskar finns att låna. Stövlar kan vara bra vid praktiskt arbete.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Startdatum
2023-03-15

Tid
18:30-20:45

Sammankomster
10 gånger

Kursledare
Jan Mikaelsson, Gunnar Ekman

Lokal
Studieförbundet Vuxenskolan
Centralesplanaden 18, Örnsköldsvik

Hitta hit

Pris för denna studiecirkel/kurs
2369 kr.

Fullbokat!