Kurser

Örnsköldsviks biodlarförening arrangerar återkommande kurser i biodling. Nybörjarkurser startar vanligtvis i februari/mars och pågår under våren och sommaren. Bedrivs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Se vuxenskolans hemsida för kursanmälan och aktuella kurser i biodling.

Biodlingskurs för nybörjare 2021 – intresseanmälan

En kurs för dig som är intresserad av bin och biodling.
Kursen är upplagd så att du kan få hjälp att skaffa egna bin under kursen.

Just nu pga av COVID-19, har vi inget startdatum klart, vi avvaktar restriktioner och följer folkhälsomyndighetens råd. Detta är en intresseanmälan, så fort vi vet när vi kan starta igång vår fysiska verksamhet igen så kommer vi meddela er det och startdatum för kursen.

Kursinnehåll
Grundkurs i biodling. Kursen ger grundläggande kunskaper om bin och biodlarens arbetsmoment i olika faser. Kursdeltagarna ges möjlighet att skaffa bin redan första året.
Under vårvintern träffas deltagarna under 4-5 gånger för teori genomgång (varannan torsdagskväll, med undantag för sportlov och påsklov).
När bina börjar bli mer aktiva maj-juni, så fortsätter utbildningen med praktisk hantering av bin och bisamhällen. Dessa tillfällen kommer att vara förlagda till lördagar eller söndagar (är väderberoende då det inte får regna när man arbetar bin och bikupor).
Vi följer bina under en säsong och kursen avslutas (sep-okt) med invintring för att ge bina så goda förutsättningar som möjligt att klara den långa vintern.

Förkunskaper
Nybörjarkurs, inga förkunskaper krävs.

Material
Studiematerial (Kursbok) tillkommer på avgiften, Boken om biodling (2017, ISBN: 978-91-982534-2-9, 250kr + frakt).
Skyddsutrustning i form av overall med huva och handskar finns att låna. Stövlar kan vara bra vid praktiskt arbete.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Startdatum
Ej fastställt ännu pga COVID-19

Tid
18:30-20:45

Sammankomster
10 gånger

Kursledare
Jan Mikaelsson, Gunnar Ekman

Lokal
Studieförbundet Vuxenskolan
Centralesplanaden 18, Örnsköldsvik  Hitta hit

Pris för denna studiecirkel/kurs
1990 kr.

Gör en intresseanmälan till denna kurs