Aktiviteter

Vårträff 2022 – söndag 12 juni kl 11

I år får vi, efter två års uppehåll, äntligen träffas på riktigt igen!

Vi kommer att hålla till vid Sörtjärns byskola, Sörtjärn 220, söndag den 12 juni kl. 11.00.
Lokalen ligger i byn Sörtjärn ca 1,5 mil söder om Örnsköldsvik, Skyltat ”Sörtjärn 1” från E4, se bilder nedan.

Som vanligt rekommenderas att ta med egen stol.

     

På programmet:

Information om kommande aktiviteter

Hur har våra bin klarat övervintringen
Allmänt bisurr där vi avhandlar vad som hänt i kuporna under vintern, hur vi gör med avläggarna i år och varroaläget mm.

Beställningar från Stöcksjö Biredskap
Hans och Ulla Löfgren från Stöcksjö närvarar för att leverera beställningar av biodlingsmaterial som görs i förväg på tel. 090-421 93.

Beställning av Bifor
Föreningen ombesörjer sambeställning av Bifor för de medlemmar som önskar förbereda för årets invintring i god tid. Obs! Numera är Biforhinkarna på 12,5 kg (istället för 16 kg).

Lotteri och Fika
Föreningen bjuder på fika och säljer lotter med chans att vinna fina biodlingsrelaterade priser. Om någon vill skänka ytterligare priser till lotteriet så är det ett välkommet bidrag!

Varmt välkomna!
/Styrelsen


Årsmöte 2021

Måndag den 29 november kl 19.00 i IOGT-NTO:s lokal Vårblomman i Arnäsvall

I år blir årsmötet lite speciellt då vi även behöver genomföra ett formellt årsmöte för år 2020 då detta på grund av pandemin blev inställt. Detta bör dock vara snabbt avklarat då alla val till detta möte blir en ren kopia av årsmötet 2019.

Årsrapporten för 2021 kan med fördel lämnas digitalt. Den kan så klart fortfarande lämnas på årsmötet. Alternativt skickas som e-post till ordforande@nolabi.se eller som vanlig post till Mona Rosenblom, adressen finns i medlemslistan.

För er som önskar honungsbedömning gäller: Medtag honungsburk utan etikett samt frankerat kuvert med eget namn och adress. Om honung önskas lämnas av medlem som ej besöker årsmötet får honungsbedömningskommittén kontaktas för att avtala alternativ inlämning. Blanketter för såväl årsrapport som honungsbedömning finns i novembernumret av Bitidningen. OBS! Glöm inte att betala årsavgiften till SBR för år 2022!

Under kvällen bjuder föreningen på fika. Det kommer även i vanlig ordning att hållas lotteri och en kort summering av hur den gångna säsongen varit.

Välkommen!


Se fler arkiverade aktiviteter