Aktiviteter

Årsmöte 2020 – Inställt!

***** INSTÄLLT ÅRSMÖTE 21/11! *****

Då Folkhälsomyndigheten har skärpt restriktionerna gällande Västernorrland så flyttas årsmötet till tidigast våren 2021, då vi har möjlighet att vara utomhus. Ny kallelse kommer när det blir aktuellt…

Om någon behöver honungsbedömning för 2020 för att kunna beställa SBR-etiketter, kontakta honungsbedömnings-kommittén.

Påminner om att årsrapport kan lämnas digitalt på nolabi.se

**********************************

Lördag den 21 november kl. 15.00 i IOGT-NTO:s lokal Vårblomman i Arnäsvall.

I år kommer vi, på grund av rådande pandemi, även att erbjuda medlemmar som vill delta på mötet men inte känner att man kan närvara på plats att delta via videolänk. Meddela till styrelsen senast 2020-11-16 om du har detta önskemål så skickar vi deltagarlänk och information.

Årsrapporten kan med fördel lämnas digitalt på föreningens hemsida www.nolabi.se. Den kan så klart fortfarande lämnas på årsmötet. Alternativt skickas som e-post till ordforande@nolabi.se eller som vanlig post till Mona Rosenblom, Västerbursjö 214, 891 96 Arnäsvall.

För er som önskar honungsbedömning gäller: Medtag honungsburk utan etikett samt frankerat kuvert med eget namn och adress. Om honung önskas lämnas av medlem som ej besöker årsmötet får honungsbedömningskommittén kontaktas för att avtala alternativ inlämning. Blanketter för såväl årsrapport som honungsbedömning finns i septembernumret av Bitidningen.

OBS! Glöm inte att betala årsavgiften till SBR för år 2021! Under kvällen bjuder föreningen på fika. Det kommer även att i vanlig ordning hållas lotteri och kort summering av hur den gångna säsongen varit.

Välkommen!


Inställt! – Föreläsning om varroabehandling
Preben Kristiansen

Lördag 24 oktober 2020 kl 10.00, IOGT-NTO Vårblomman, Arnäsvall

Begränsat antal platser, först till kvarn. Anmälan till info@nolabi.se.

Inget fika serveras. Ta gärna med egen fikakorg. Vi sitter kvar på vår plats och fikar, diskuterar och ställer frågor.

Vi visar hänsyn och håller avstånd. Välkommen att anmäla dig!


Vårträffen för Örnsköldsviks Biodlarförening 2020 är INSTÄLLD!

I år har vi tagit det tråkiga beslutet att det på grund av Corona-pandemin är olämpligt att hålla vårträffen som ju brukar samla en hel del folk.

Vi vill ändå börja med att hälsa våra nytillkomna medlemmar välkomna till föreningen! Beklagligt bara att vi denna vår inte får möjlighet att träffas ”på riktigt”.

Programmet för vårträffen brukar bla innehålla ett antal stående punkter
enligt nedan:

Information om kommande aktiviteter
I år har vi ännu så länge inga aktiviteter planerade förutom årsmötet i november. (Kallelse till årsmötet skickas ut till alla medlemmar i slutet av oktober).

Hur har våra bin klarat övervintringen
Den senaste övervintringen verkar ha haft blandade resultat. Vissa medlemmar har förlorat en stor del av sina samhällen medan andra bara förlorat få eller inga. Orsaken till vinterförlusterna är, som vanligt, i många fall oklar.

Beställningar från Stöcksjö Biredskap
Hans och Ulla Löfgren från Stöcksjö brukar närvara för att leverera beställningar som vi gjort i förväg. I år får vi ombesörja våra inköp av biodlingsmaterial på egen hand.
Om det finns medlemmar som har svårt att göra detta själva så hör av er till någon i styrelsen så hjälper vi till att samordna inköp.

Beställning av Bifor
Detta kan i år göras genom att meddela antal hinkar till Gunnar Ekman senast den 15 juni.

Sköt om er och ta hand om varandra och era bin!
/Styrelsen


Inställt! – Föreläsning om bin med Per Thunman

Västernorrlands Biodlaredistrikt arrangerar föreläsning med Per Thunman.

Söndag 29 mars 2020 i Bollsta Folkets Hus, kl 10 – 15 (fika 9:30).

Ämnen: Drottningodling, pollen, nya honungsbedömningsregler, vax och andra biprodukter, frågestund mm.

Kostnad: 200 kr. Ej medlem: 350 kr. Två fika och lunch ingår.

Anmälan till: bivnorrland@gmail.com senast 20 mars. Ange namn, förening, telefonnummer och ev specialkost. Avgiften sätts in på distriktets Swish: 1235047246 eller bankgiro: 250-0742.


Årsmöte 2019

Då var det dags för årsmöte med Örnsköldsviks Biodlarförening, måndag den 18 november kl. 19.00 i IOGT-NTO:s lokal Vårblomman i Arnäsvall

Årsrapporten kan lämnas vid årsmötet. Nytt för i år är att den kan lämnas digitalt på föreningens hemsida www.nolabi.se. Den går även att skicka som e-post till ordforande@nolabi.se eller som vanlig post till Mona Rosenblom, Västerbursjö 214, 891 96 Arnäsvall.

För er som önskar honungsbedömning gäller: Medtag honungsburk utan etikett samt frankerat kuvert med eget namn och adress.

Blanketter för såväl årsrapport som honungsbedömning finns i septembernumret av Bitidningen.

OBS! Glöm inte att betala årsavgiften till SBR för år 2020!

Under kvällen bjuder föreningen på fika. Det kommer även att i vanlig ordning hållas lotteri och kort summering av hur den gångna säsongen varit.

Välkommen!
Styrelsen

Se fler arkiverade aktiviteter