Aktiviteter

Årsmöte 2023

Årsmöte för Örnsköldsviks Biodlarförening måndag den 20 november kl 19.00 i IOGT-NTO:s lokal Vårblomman i Arnäsvall Hitta hit.

Glöm inte att lämna in årsrapporten! Det är mycket viktigt att vi gör detta eftersom antalet årsrapporter ligger till grund för SBR:s bidrag från EU. Rapporten lämnas med fördel digitalt. Det går även att lämna den i blankettform på årsmötet. Alternativt skicka uppgifterna som e-post till ordforande@nolabi.se.

För er som önskar honungsbedömning gäller: Medtag honungsburk (minst 300 g) utan etikett samt bedömningskort och ett frankerat kuvert med eget namn och adress. Mottagning av honungsprover görs i år av Markus Johansson som därefter svarar för anonym överlämning till honungsbedömningskommittén. För information om honungsbedömningen se biodlarna.se.
Om honung önskas lämnas av medlem som ej besöker årsmötet får honungsbedömningskommittén kontaktas för att avtala alternativ inlämning.

Blanketter för såväl årsrapport som honungsbedömning finns i septembernumret av Bitidningen.

OBS! Glöm inte att betala årsavgiften till SBR för år 2024!

Under kvällen bjuder föreningen på fika. Det kommer även att i vanlig ordning hållas lotteri samt en kort summering av hur den gångna säsongen varit.

Välkommen!
/Styrelsen


Välkommen till vårträff med Örnsköldsviks biodlarförening

Söndag den 4 juni 2023 kl 11.00 på Bakfickan, Norrvästansjö 156 Hitta hit

Ta gärna med en egen stol.

På programmet:

Information om kommande aktiviteter

Hur har våra bin klarat övervintringen

Lotteri och fika

Föreningen bjuder som vanligt på fika samt säljer lotter med chans att vinna fina biodlingsrelaterade priser. (Om någon vill skänka ytterligare priser till lotteriet så är det ett uppskattat bidrag!)

Beställning av Bifor

Föreningen ombesörjer sambeställning av Bifor för de medlemmar som redan nu vet hur mycket de kommer att behöva till årets invintring.

Beställningar från Sävar biredskap

Mike och Sofia Ninnes från Sävar kommer att ta över stafettpinnen från Stöcksjö biredskap när det gäller försäljning av biodlingsredskap. De kommer därför att närvara vid vårträffen för att leverera beställningar av biodlingsmaterial.

För beställningar gäller följande:

”Sävar Biredskap önskar skriftliga beställningar antingen till biodling@ninnes.com eller på Messenger till Sävar biredskap. För er som inte har möjlighet att göra något av detta så går det bra att ringa på 072-207 94 80.

Förutom er beställning önskar vi ert namn, postadress, personnummer, tel och ev. e-postadress (för faktura till epost) för att kunna upprätta en faktura som ni sedan betalar antingen med swish eller till BG.

När vi mottagit er beställning återkommer vi med en sammanställning inklusive prisuppgift till er.

För att kunna komplettera om något saknas behöver vi beställningarna senast 14 dagar innan. Därefter blir det från det vi har i lager.”

Vi har förhandlat om en gemensam fraktavgift som föreningen kommer att stå för, vilket betyder att du som medlem kan bortse från den. (För icke medlemmar tillkommer en transportavgift på 100 kr).

Varmt välkommen!

/Styrelsen


Tematräff ”Biodling i andra länder”

Välkomna till tematräff med Örnsköldsviks biodlarförening

Temat för denna träff kommer att vara ”Biodling i andra länder”. Vi har därför bjudit in Lars-Gunnar Olsson att berätta om sina erfarenheter kring detta utifrån sina resor.

Vi träffas söndag den 16 april 2023 kl. 12.00 i IOGT-NTO:s lokal Vårblomman i Arnäsvall Hitta hit.

Arrangemanget beräknas hålla på i ca två timmar.

Anmälan till denna träff meddelas senast måndag 10 april via anmälningsformuläret.

Det går också bra att maila till ordforande@nolabi.se alternativt ringa eller sms:a Mona Rosenblom på tel 073-346 47 19.

Föreningen bjuder på smörgåstårta, kaffe och gobit. Meddela eventuella allergier vid anmälan så försöker vi ordna alternativ förtäring.

Denna träff är ett förslag på aktivitet som vi tänker oss att en trivselgrupp i föreningen skall kunna erbjuda våra medlemmar ett par gånger per år.

Vi tar gärna emot förslag på andra aktiviteter som ni skulle uppskatta att föreningen anordnar.

Om någon dessutom kan tänka sig att ställa upp och vara med i trivselgruppen och hjälpa till att arrangera framtida aktiviteter så tar vi tacksamt emot den hjälpen!

Varmt välkomna!


Årsmöte 2022

Tisdag den 22 november kl 19.00 i Kubbe-Norrflärkes Bygdegård (Norrflärke 186)

Årsrapporten kan med fördel lämnas digitalt. Den kan så klart fortfarande lämnas på årsmötet. Alternativt skickas som e-post till ordforande@nolabi.se eller som vanlig post till Mona Rosenblom, adress finns i medlemslistan.

För er som önskar honungsbedömning gäller: Medtag honungsburk utan etikett samt frankerat kuvert med eget namn och adress. Om honung önskas lämnas av medlem som ej besöker årsmötet får honungsbedömningskommittén kontaktas för att avtala alternativ inlämning.

Blanketter för såväl årsrapport som honungsbedömning finns i septembernumret av Bitidningen. OBS! Glöm inte att betala årsavgiften till SBR för år 2023!

Under kvällen bjuder föreningen på fika. Det kommer även att i vanlig ordning hållas lotteri samt en kort summering av hur den gångna säsongen varit.

Välkommen! /Styrelsen


Vårträff 2022 – söndag 12 juni kl 11

I år får vi, efter två års uppehåll, äntligen träffas på riktigt igen!

Vi kommer att hålla till vid Sörtjärns byskola, Sörtjärn 220, söndag den 12 juni kl. 11.00.
Lokalen ligger i byn Sörtjärn ca 1,5 mil söder om Örnsköldsvik, Skyltat ”Sörtjärn 1” från E4, se bilder nedan.

Som vanligt rekommenderas att ta med egen stol.

     

På programmet:

Information om kommande aktiviteter

Hur har våra bin klarat övervintringen
Allmänt bisurr där vi avhandlar vad som hänt i kuporna under vintern, hur vi gör med avläggarna i år och varroaläget mm.

Beställningar från Stöcksjö Biredskap
Hans och Ulla Löfgren från Stöcksjö närvarar för att leverera beställningar av biodlingsmaterial som görs i förväg på tel. 090-421 93.

Beställning av Bifor
Föreningen ombesörjer sambeställning av Bifor för de medlemmar som önskar förbereda för årets invintring i god tid. Obs! Numera är Biforhinkarna på 12,5 kg (istället för 16 kg).

Lotteri och Fika
Föreningen bjuder på fika och säljer lotter med chans att vinna fina biodlingsrelaterade priser. Om någon vill skänka ytterligare priser till lotteriet så är det ett välkommet bidrag!

Varmt välkomna!
/Styrelsen


Se fler arkiverade aktiviteter