Aktiviteter

Vårträffen för Örnsköldsviks Biodlarförening 2020 är INSTÄLLD!

I år har vi tagit det tråkiga beslutet att det på grund av Corona-pandemin är olämpligt att hålla vårträffen som ju brukar samla en hel del folk.

Vi vill ändå börja med att hälsa våra nytillkomna medlemmar välkomna till föreningen! Beklagligt bara att vi denna vår inte får möjlighet att träffas ”på riktigt”.

Programmet för vårträffen brukar bla innehålla ett antal stående punkter
enligt nedan:

Information om kommande aktiviteter
I år har vi ännu så länge inga aktiviteter planerade förutom årsmötet i november. (Kallelse till årsmötet skickas ut till alla medlemmar i slutet av oktober).

Hur har våra bin klarat övervintringen
Den senaste övervintringen verkar ha haft blandade resultat. Vissa medlemmar har förlorat en stor del av sina samhällen medan andra bara förlorat få eller inga. Orsaken till vinterförlusterna är, som vanligt, i många fall oklar.

Beställningar från Stöcksjö Biredskap
Hans och Ulla Löfgren från Stöcksjö brukar närvara för att leverera beställningar som vi gjort i förväg. I år får vi ombesörja våra inköp av biodlingsmaterial på egen hand.
Om det finns medlemmar som har svårt att göra detta själva så hör av er till någon i styrelsen så hjälper vi till att samordna inköp.

Beställning av Bifor
Detta kan i år göras genom att meddela antal hinkar till Gunnar Ekman senast den 15 juni.

Sköt om er och ta hand om varandra och era bin!
/Styrelsen

Inställt! – Föreläsning om bin med Per Thunman

Västernorrlands Biodlaredistrikt arrangerar föreläsning med Per Thunman.

Söndag 29 mars 2020 i Bollsta Folkets Hus, kl 10 – 15 (fika 9:30).

Ämnen: Drottningodling, pollen, nya honungsbedömningsregler, vax och andra biprodukter, frågestund mm.

Kostnad: 200 kr. Ej medlem: 350 kr. Två fika och lunch ingår.

Anmälan till: bivnorrland@gmail.com senast 20 mars. Ange namn, förening, telefonnummer och ev specialkost. Avgiften sätts in på distriktets Swish: 1235047246 eller bankgiro: 250-0742.

Årsmöte 2019

Då var det dags för årsmöte med Örnsköldsviks Biodlarförening, måndag den 18 november kl. 19.00 i IOGT-NTO:s lokal Vårblomman i Arnäsvall

Årsrapporten kan lämnas vid årsmötet. Nytt för i år är att den kan lämnas digitalt på föreningens hemsida www.nolabi.se. Den går även att skicka som e-post till ordforande@nolabi.se eller som vanlig post till Mona Rosenblom, Västerbursjö 214, 891 96 Arnäsvall.

För er som önskar honungsbedömning gäller: Medtag honungsburk utan etikett samt frankerat kuvert med eget namn och adress.

Blanketter för såväl årsrapport som honungsbedömning finns i septembernumret av Bitidningen.

OBS! Glöm inte att betala årsavgiften till SBR för år 2020!

Under kvällen bjuder föreningen på fika. Det kommer även att i vanlig ordning hållas lotteri och kort summering av hur den gångna säsongen varit.

Välkommen!
Styrelsen

Se fler arkiverade aktiviteter